Tripel van Alhier

Donker blond, koperkleurig bier met een met een wazige kleurdoor de hergisting. De eerste helft van het flesje is helder.

De schuimkraag is aanvankelijk matig sterk. Bij het uitgieten moet er redelijk sterk door gegoten worden.

In het aroma vooral fruit, Luikse stroop en gedroogde abrikozen. De smaak is zoet en volmondig. Het fruit komt sterk terug in de smaak overheersend zoet. De smaak blijft lang hangen en evolueert naar hopbitter.

In de afdronk ontdekken we ook een zekere peperigheid. Mooie body voor een bier van 8,5%.

Het bier is goed inbalans en wordt algemeen als aangenaam ervaren. Wat je ruikt is wat je proeft en wat in de nasmaak blijft hangen. Voor de meesten aan tafel een all-saison-bier. Ons proefpanel is het eigenlijk roerend eens over dit bier en geeft 3,5 hopbellen.