Pop-Up bar i.s.m. De Vierklaver

Door verbouwingen aan huis 7/1 op het terrein van de Vierklaver te Adegem, werd een feesttent geplaatst als uitvalsbasis voor activiteiten. Dat leek voor Ambibrew een ideale plek om een pop-up-café te organiseren. Dit gebeurde vroeger al aan ons lokaal, maar nu mikten we op een andere formule.

Kathleen en ikzelf zijn al jarenlang trouwe ‘dienaars’ van de Vierklaver en worden uitgedaagd om meer in te zetten op ‘inclusie’. Wat zoveel betekent als onze cliënten zich nog meer ‘burger laten voelen van de samenleving’. Dingen doen net als wij, waar ze ten volle kunnen van genieten en die zo hun levenskwaliteit kunnen verbeteren.

En zo geschiede… We hielden de buienradar goed in de gaten, want het zou kantje boord worden om het droog te houden. Bij het klaarzetten vielen de laatste regendruppels. We hadden nog tenten voorzien zodat onze bezoekers droog zouden kunnen staan. De eersten kwamen aperitieven vanaf 11u.

Vanaf het eerste bezoek zijn onze bewoners zelf nieuwsgierig om te komen kijken. En uiteraard lusten ze zelf graag een aperitiefje! De sfeer zat direct goed. Het is leuk te zien hoe iedereen samen geniet van een drankje. Ook waren er zelfgemaakte hamburgers, ter plekke gebakken en die vielen in de smaak!

Om 14u was een gastoptreden van Johan Crul. Hij was er al een paar keer bij op onze activiteiten en weet telkens het publiek wel te vermaken. Sommige bewoners zijn er nog niet over uitverteld over ‘de cowboy’ ;).

Van dan af werd het gezellig druk. Ons eigen bier viel in de smaak; ook de 2 vaatjes Brugse Zot waren uiteindelijk leeg. Er is dus goed gedronken, wat voor onze kas zeker welkom is.

Ik blijf het herhalen: een gemotiveerd bestuur is de motor om zo’n activiteit vlot te laten draaien. En wat meer is, dat we er samen voor de mensen van de Vierklaver een leuke dag hebben kunnen van maken. Want dat is hun lang leven: iets kunnen gaan drinken en onder de mensen zijn. Het is een geslaagde formule die zeker voor herhaling vatbaar is. Op naar volgend jaar