Weekendje / Bierfestival Hamme

Ons jaarlijks weekend vond dit jaar plaats in Hamme alwaar we om 10:00u ’s morgens werden verwacht aan de kaaien. Iedereen kwam bijna gelijktijdig toe en de meegebrachte fietsen konden van het rek worden gehaald.

Langs de schorren van de Durme fietsten we tot aan het veer van Tielrode, alwaar we ons lieten overzetten en de fietsroute naar Temse namen. Langs deze rustige en mooie fietsroute reden we door tot dat de laatste overgebleven kraantoren van de vergane Boelwerf in zicht kwam.

Er werd al vlug een gezellig overdekt terras, met fantastisch zicht op de Schelde, gespot en dorstig als we waren zeiden wij daar geen nee tegen. Na de drankjes en de hapjes werd koers gezet naar ’t Veer in Tielrode, waar we verwacht werden voor de apero en de lunch.

Eenmaal terug gefietst naar Hamme reden we door naar de B&B La Corderie, een historische directeurswoning uit 1885, gerenoveerd tot een stijlvolle ****B&B met 4 kamers (10 bedden) en vergaderfaciliteiten, waar we hartelijk verwelkomd werden door Erwin en Luuk (de supervriendelijke en gastvrije uitbaters).

Na een welkomstbiertje werden de kamers ingenomen en kon de namiddag verder gezet worden. De invulling was al vlug gevonden, in Hamme vond er een biermarkt plaats waar 12 brouwerijen hun biertjes voorstelden, hoeveel pech konden wij hebben :-).

Degustatieglaasjes en jetons werden gekocht en de ontdekkingstocht kon beginnen, zelfs een fikse regenbui kon ons niet tegenhouden.

Terug in de B&B hadden de uitbaters voor een super teppanyaki schotel (met oa vers gemarineerde zalm, lamskoteletjes en ander lekkers) gezorgd. Zo werd een goedgevulde dag gezellig afgesloten met eten, drank, nen goeien babbel en muziek.

’s Ochtends waren enkelen onder ons al vroeg uit de veren om een duik te nemen in de zwemvijver. Zeer verfrissend en deugddoend. En om 9:00u mochten we de voeten onder tafel schuiven voor een grandioos en rijkelijk ontbijt, op en top in orde!

Met een meer als voldaan gevoel vatten wij daarna een mooie fietstocht van een goeie 40 km aan, die ons langs Durme en Schelde naar Mariekerke en St Amands bracht, alwaar nog eens halt gehouden werd om de dorstigen te laven en te genieten van een machtig zicht .

Eenmaal in Baasrode aangekomen lieten we ons overvaren om terug te keren naar Hamme, de fietsen op te laden en van daaruit naar Philippine door te rijden alwaar wij een prachtige 2-daagse afsloten met mosselen/friet in de Mosselbank.

Het was een top weekend en zeker voor herhaling vatbaar.