Steenbrugge Tripel (brouwerij Palm).

Dit blonde bier is wellicht het heiligste aller bieren. De naam verwijst naar de abdij van Steenbrugge in de buurt van Brugge, op wiens vraag het oorspronkelijk gebrouwen werd door Palm. Op het mooie etiket wordt verwezen naar de patroon van deze abdij, St-Pierre en de patroon van de brouwers staat erop afgebeeld: Sanctus Arnoldus.
In het glas zien we een kristal helder bier met een luchtig wit schuim en een zachte pareling. Het bier hergist in de fles, maar de gistbodem is beperkt.

We nemen een plantaardige geur waar, met een vleugje mout op de achtergrond.

Het bier zet fris bitter aan, maar de bitterheid maakt al gauw plaats voor het zoete van de mout. Nadien krijgen we een lange bittere afdronk met een zekere warmte van de alcohol in de afdronk. 
Dit bier is zeer lekker, maar niet echt complex voor een bier van 8,7° alc. Leuk om weten is wel dat er aan het bier gruit wordt toegevoegd. In de middeleeuwen werd deze kruidenmengeling op basis van gagel gebruikt in de plaats van hop als bitterstof en natuurlijk bewaarmiddel.