Huntersbier

Proefbrouwsel en recept door Rob en Jente De Jaeger,
Gebrouwen bij De Fenix, Gullegem

Dit bier werd voor Ambibrew gebrouwen ter ere van Tom.
Het recept werd ontwikkeld naar zijn smaak, vertrekkend van een stevig Belgisch trappistenbier.

Het bier dankt zijn unieke rode kleur aan de Special B-mout die slechts in enkele Belgische bieren gebruikt wordt. Dit bier werd gebrouwen met een grote hoeveelheid mout dat het zijn romige textuur geeft en zijn zoete smaak. De hop is enkel gedoseerd om het bier evenwichtig te houden. Deze klepper van 9,5 % alc is hartverwarmend.

Door het gebruik van een grote hoeveelheid mout en een kleine hoeveelheid suiker heeft dit bier een stevige schuimkraag en een matige bruis.

Dit bier past bij stevige en kruidige kazen, bvb ook bij schimmelkaas. (verder vooral bij vleesgerechten)

Het Huntersbier moet op een aparte manier worden uitgegoten. Het glas blijft recht staan en dan giet je zacht in het midden van het glas. Om meer schuim te krijgen giet je niet harder, maar hou je het flesje hoger. Om minder schuim te krijgen hou je het flesje lager. Op die manier krijgt het bier een heel stevige schuimkraag die optrekt als een Guinness. Als het op een schuine glasrand wordt uitgeschonken zal er helaas geen schuim verkregen worden.

Verkrijgbaar:
Via het Ambibrew Bestuur of via mail naar
huntersbier@ambibrew.be
Prijs per pakket van 3: 8€
Prijs per bak: 50 Euro (Max 1 bak per persoon)
Verkrijgbaar zolang de voorraad strekt.