Dorp 56

Proefbrouwsel en recept door Ambibrew.
Gebrouwen bij Boelens, Belsele

Dorp 56 wordt gebrouwen in opdracht van het gelijknamige restaurant in Adegem. Het wordt gebrouwen sinds 2016 en is sindsdien één van onze klassiekers geworden. Voor het restaurant werd gezocht naar een biertje dat de maaltijd kon begeleiden van aperitief tot dessert. Het moest dus verfrissend zijn, maar toch voldoende complex om ook de sterkere en zoetere smaken aan te kunnen.

Het werd een Black IPA (de tweede in België). Voor een black IPA worden naast de klassieke moutsoorten ook donkere gebrande mouten gebruikt die het bier zijn typische aroma van koffie en donkere chocolade geven.

Op het einde van het brouwproces wordt er dryhopping toegepast. Dit betekent dat er aan het bier hopbloemen worden toegevoegd die niet meegekookt worden. Daardoor geven ze een typisch fris citrusaroma af en geen hopbitterheid.

Dorp 56 heeft 7,5% alc, maar heeft de complexiteit van een veel sterker bier. In de afdronk komen alle smaakbelevingen samen: citrus, hopbitter, donkere chocolade en koffie.

Dit bier past bij halfzachte abdijkazen, harde kazen, kruidige kazen. (verder ook bij kruidige en zoete gerechten).

Verkrijgbaar:
Restaurant “Dorp 56” te Adegem of eventueel op activiteiten van Ambibrew Vzw.