Fourchette (Van Steenberge – Ertvelde)

0 = Geen bier / 1 = Bier met fouten / 2 = Ondermaats / 3 = Foutloos, gemiddelde beleving / 4 = Klassebier / 5 = Het perfecte brouwsel

Blond bier, troebel (maar dat kan aan het transport liggen) en heel licht van kleur. Mooi sterk wit schuim dat in een berglandschap blijft staan. Uitzonderlijk sterk schuimen dat wordt nog eens ondersteund door een vrij sterke pareling.

Een mooi “Belgian Lace” blijft achter op de rand van het glas. Dit bier presenteert alvast heel mooi en dat past bij de chique etiketten en het bijpassende gracieuze glas.

Er is een pittig aroma van mout en gist, maar het aroma is niet over hele lijn aangenaam. Op de achtergrond hebben we het aroma van gerijpte geuze, een beetje salami, beetje kolengeur. Gelukkig wordt dit niet storend, maar meer zou dit niet mogen zijn. Misschien een aroma dat wegebt bij rijping.

De smaak wordt gekenmerkt door de hopbitterheid, aangevuld met een lichte zurigheid, maar zeker geen geuze zoals het aroma wat deed vermoeden. Ook wat groene kruiden, rucola en zuring worden genoemd. Voor sommigen ontbreekt wat body. Behalve hopbitter valt de nasmaak nagenoeg onmiddellijk weg.

Een doordrink bier voor liefhebbers van Belgian Strong Ales (7,5%alc), vooral voor de liefhebbers van een bier dat flink bruist. Een zomerbier dat op het aperitief van een barbecue past. Voor een echt degustatiebier is dit te weinig uitdagend.

Dit bier werd ontwikkeld door Van Steenberge in samenwerking met verschillende koks ontwikkeld. Het etiket is dan ook heel stijlvol ontworpen. Het lijkt ons, en blijkbaar ook volgens de website, dat dit bier heel goed past bij schaaldieren en vis. Schiet zeker zijn doel niet voorbij als restaurantbier.