Land van Mortagne (brouwerij Alvinne – Zwevegem)

0 = Geen bier / 1 = Bier met fouten / 2 = Ondermaats / 3 = Foutloos, gemiddelde beleving / 4 = Klassebier / 5 = Het perfecte brouwsel

Donker bruin bier, maar bij het openen stellen we vast dat er geen CO2 verzadiging op het bier zit. Het uitgieten kost dan ook enige moeite.

We krijgen er een kleine licht bruine schuimkraag op.In het aroma vooral kandijsuiker, maar ook een zeker onaangenaam aroma.

Ook in de smaak één en al kandijsuiker. Zonder bruis is dit erg plakkerig. Is dit bier wel hergist? En dat aroma, misschien is er sprake van een infectie? Bij sommige proevers ging de lamp al aan het branden. Het zal toch niet van de A-brouwerij zijn? Ja, toch wel. Het is niet de eerste keer dat we een bier met brouwfouten proeven dat afkomstig is van Alvinne.

Waar de hele hype rond de brouwerij onder bierliefhebbers dan vandaan komt weten wij ook niet. Misschien omdat het bier zo duur is?

In elk geval, fouten gebeuren, en uit respect voor de brouwers dachten we het bier een tweede kans te kunnen geven. We mailden naar de brouwerij met ons vaststellingen, het lotnummer, de vervaldatum enz… Helaas… geen enkele reactie.

Wij gingen alvast op eigen kosten geen Land van Mortagne (of wat dan ook van Alvinne) in huis halen en kunnen dus niet anders dan dit bier beoordelen op de ervaring die we hadden. Eén hopbel dus, al is die zelfs discutabel