Jungle Joy. (Brussels Beer Project)

Troebel blond bier met behoorlijk wat gistresidu uit de fles. Het schuim is eerder grofmazig, maar blijft aanvankelijk wel stevig staan maar vervalt vervolgens.

Heel fris fruitig aroma van mango en passievrucht. Je ruikt een heel verfrissend zoetig aroma dat eerder aan het vruchtvlees van citrusvruchten doet denken dan aan de geste ervan. Dit is duidelijk van dryhopping. Het is geen fruitbier, maar in het aroma zit bijna alleen exotisch fruit.

De smaak is licht en verfrissend. Het exotisch fruit is hier de rode draad van het begin tot het einde. Ondanks dat hier duidelijk een massa hop in gebruikt is, is het bier niet echt bitter. Het bitter houdt het bier wel mooi in evenwicht en vloeit ook mooi uit.

Naar het einde toe komt er naast het exotisch fruit, het licht hopbitter ook wat brood opzetten van de gist bij.

Een heel boeiend bier van 6,6% alc, waarvan wij inschatten dat het onder de noemer New England Ale, wordt gezet. Een beetje een hipsterbier. Wij zouden hiervan meerdere biertjes lusten op een zomers terras. Het enige minpunt, zeker voor een grote commerciële doorbraak, is het uitzicht van het bier. Het is troebel, er is nogal wat residu en het schuim vervalt ook na een tijd.