Bierdegustatie

In het najaar organiseert Ambibrew traditioneel een activiteit voor de sympathisanten.
Dit jaar kozen we voor een klassieke bierdegustatie met als centraal thema: Volksverhalen.

We verlieten dit jaar ons lokaal in ’t Kruisken, maar dat betekent niet dat de samenwerking tussen Koen en onszelf helemaal werd stopgezet.
Integendeel, toen we ons de vraag stelden waar de degustatie zou plaats hebben waren we het er al snel unaniem over eens dat dit in ’t Kruisken in Adegem zou zijn. “For old times sake…”.

De inschrijvingsperiode is altijd spannend als je iets organiseert, maar deze keer liep het al gauw als een trein.
We moesten afklokken op 50 inschrijvingen omwille van plaats- en biergebrek.
Een tiental mensen moesten we ontgoochelen omdat we volzet waren

’t Kruisken baadde in een gezellige warme sfeer op deze koude 26 november en de sfeer zat er bij de aanwezigen al vlug in;

Na het bevlogen openingswoord van voorzitter Tom begonnen we de degustatie met onze nieuwe “Novi Loci”. De naam betekent “nieuwe plaats”, verwijzend naar ons nieuw lokaal. “Novi Loci” is een klassieke zachte tripel, een allemansvriend om de degustatie zachtjes te starten.

Terwijl we rustig dit bier degusteerden konden we luisteren naar het verhaal van Salomon van Maldeghem, wiens standbeeld op de markt in Maldegem staat.

Wie bij het lezen van dit artikel brandt van nieuwsgierigheid naar de link tussen Salomon van Maldeghem en bier heeft vanaf nu een motivatie bij om eens een Ambibrew activiteit bij te wonen…

Het eerste deel van de avond werd afgesloten met een hout-gelagerde Cornet (brouwerij Palm).

In het tweede deel gingen we van start met onze eigen “Dorp 56”, gebrouwen voor het gelijknamige restaurant in Adegem.
Na wat uitleg over het bier konden we luisteren naar het verhaal van Rietje Koane, wiens standbeeld eveneens in Maldegem te vinden is. Verwijzend naar dit verhaal sloten we de degustatie af met een Gouden Carolus – Cuvée van de Keizer.

Omstreeks elf uur was de degustatie ten einde, maar de avond werd voor sommigen nog lang :-).

Bedankt aan alle aanwezigen!