Bierbeurs Zwevegem 14-08-2006

Niets zou ons tegenhouden om naar de bierbeurs in Zwevegem en daar tal van biertjes te proeven! Niets! Niets maar dan ook niets! Tenzij misschien dat onze voorzitter moest metsen aan zijn verbouwing en toch afhaakte. Maar toch zou niets de anderen tegenhouden om naar die fantastische bierbeurs in Zwevegem te gaan en er zoals andere jaren het geval was te genieten van de sfeer en menig biertje door ons keelgat te laten verdwijnen. Niets zeg ik u!

Behalve misschien dat de penningmeester moest overwerken… Maar niet getreurd, hij zou achter komen! NIETS zou ons stoppen.

Ook niet die ene regendruppel die in de voormiddag viel en zijn natte vriendjes die hem in de loop van de middag steeds talrijker vergezelden nog veel minder! Ook niet dat ene regenvlaagje, dat een flink uit de kluitengewassen stortvlaag bleek te zijn die uren duurde… En dan toch! Het regende str*nt met haakjes, niet te doen dus!

Uiteindelijk werden de plannen gewijzigd en vertrok AMBIBREW VZW naar het cartoonfestival in Knokke-Heist. Toch ook fijn. Nadien, en dan reeds in gezelschap van de penningmeester, wijdden wij ons dan toch nog aan onze geliefde bezigheid: Het nuttigen van enige biertjes. En dit in de prachtige omgeving van de Zeebrugse vissershaven waar we bij onze Rodenbach – Palm Royale – Hapkin – Gordons Scotch lekker knus binnen garnalen pelden en binnenspeelden.

Ah! De haven! Die bedrijvigheid, de boten, de vissers, de sfeer! En vooral de draaiende 40-tonner voor de deur van het caféetje die ons elk zicht om het water (behalve dan die vervloekte regen) ontnam! Jaja, dat is het wel!

Na het aperitief naar Martins visrestaurant gegaan. Veel en lekker eten aan zeer democratische prijzen, verwacht echter geen haute-cuisine, maar degelijke keuken en sfeer, vlak naast het kerkje van Zeebrugge. De bierkennis van de gastvrouw was omgekeerd evenredig met haar vriendelijkheid. En wij verzekeren u ZE WAS VRIENDELIJK! De bierkaart waar “speciale bieren” en “zware bieren” opstond was al een indicatie. Een reconstructie van een gesprek:

Mevr Martins visrestaurant: “Wenst u iets te drinken?”
Bestuurslid Ambibrew: “Ja, een biertje, wat heeft u zoal?”
Mevr Martins visrestaurant: “Goh! Jupiller, Duvel, Trappist…”
Bestuurslid Ambibrew (onderbreekt enthousiast): “Ja een trappistje!”
Mevr Martins visrestaurant: “Blond of bruin?”
Bestuurslid Ambibrew : “Blond, ik zal me eens laten verras…”
Mevr Martins visrestaurant: “Martin! een blonde Leffe!”

Moest je ons bestuurslid zijn gezicht zien! Waarop de andere aanwezigen toch maar een Duveltje vroegen.

Na het eten reden we door het Brugse Ommeland (verloren) naar Moerkerke alwaar we een caféetje opzochten dat ons lekker in de waterige sfeer hield: Het visserhuis. We sloten er onze dag af met het nuttigen van een donkere Westmalle en een Maerlandt Tripel.

MAERLANDT Tripel is een blond biertje dat voor een VZW uit Damme of Brugge gebrouwen wordt door brouwerij Van Steenberge uit Ertvelde, hergist op de fles en best lekker.

Volgende activiteit: 03-10-2006 : degustatieavond in Den Osschaert te Adegem!