Woest (brouwerij Beer Select, Gent)

0 = Geen bier / 1 = Bier met fouten / 2 = Ondermaats / 3 = Foutloos, gemiddelde beleving / 4 = Klassebier / 5 = Het perfecte brouwsel

Goudgeel bier dat fijn parelt en een mooie schuimkraag draagt. Het ziet er bijzonder helder uit ondanks de hergisting op de fles. De gist blijft bij uitgieten mooi op de bodem kleven.

Een fruitig aroma van abrikozen of gele pruimen vult de neus in combinatie met een beetje vanille. De geur van een scherpe zurige geuze zit ook tussen de aroma’s. Merkwaardig, sommige proevers vinden het aroma sterk aanwezig, andere proevers hebben moeite met de waarneming.

De smaak zet bijzonder vlak aan. Verrassend vlak eigenlijk. Van de beloftevolle geur komt niets terug in de smaak. Jammer, van dit bier verwacht je nochtans een volle body, gezien de benaming “tripel”
en het alcoholgehalte van 8% alc.

De nasmaak komt wel weer boven water, met een vrij stevige hoppigheid, maar ook hier blijven de veelbelovende aroma’s uit de geur achterwege. Meer nog, wanneer het bier warmer wordt komt een lichte lijmgeur naar voor, wellicht het gevolg van kaamontwikkeling tijdens de gisting.

Na de hopbitterheid komt wat metalisch en daarmee rondt dit bier af.
Het bier vult de verwachtingen van het proefpanel niet in. Zeker niet in
vergelijking met de ambitieuze website en de stijlvolle vormgeving die Woest aan dit bier geeft.

Dit bier wordt gebrouwen bij Beer Select voor wijnbouwer Woest uit
Oosteeklo. Het bier wordt aangevuld met wijn van Chardonnaydruiven die gekweekt worden op een oude vervallen brouwerij in Waarschoot. Ondanks dit veelbelovende gegeven strandt het bier op slechts 2,5 hopbellen. .