Maldegems bierfestival

Na 2 coronajaren was het zaterdag 04/06 eindelijk zover, het Bierfestival te Maldegem, in een organisatie van vzw Waterbek, kon tot groot jolijt van brouwers en bierliefhebbers doorgaan.

Vol goede moed werd het bier opgehaald in het lokaal en in de koelkast op het terrein geplaatst. Bleek dat de organisatie de 4 aanwezige Maldegemse brouwers (Ierbius, Skollman, Vermeersch en
Ambibrew) samen op een gezellig ingericht grasveld naast de K-ba had geplaatst, de 8 andere moesten het met een plaats binnen doen.

Na een gezapig begin begon het terrein zich aardig te vullen en het bier en het aangename weer zorgde voor een toffe sfeer. Met Ambibrew boden wij onze Cuvée Gerard, vergezeld van 2 varianten nl Groen Blaadje (met jeneverbes en basilicum) en Biervloesem (met vlierbloesem), en het nieuw gebrouwen Hunters bier aan.

Dat onze bieren gesmaakt en geapprecieerd werden door het publiek bewees de uitverkiezing van de Cuvée Gerard tot 2de beste Maldegems bier (winnaar werd Burning Skoll van Skolmann). Voorwaar een dikke pluim voor onze brouwers!

Niet alleen buiten was het goed vertoeven, ook binnen was het aangenaam en mede door deze spreiding kon je rustig degusteren en praten met collega brouwers. Daarbij is mij vooral de bezieling, beleving en gedrevenheid van deze mensen bijgebleven.

Biertjes werden geproefd en ervaringen uitgewisseld. En ondanks de talrijk geconsumeerde alcohol bleef de sfeer heel gemoedelijk en
plezant.

Hierbij ook een woord van dank voor de organisatie, ze hebben er op een vlotte manier voor gezorgd dat zowel standhouders als publiek een mooie namiddag en avond konden beleven. Ik zou zeggen,
op naar volgend jaar!