Avondrood, brouwerij De 7de hemel.

Ook Ambibrew nam een maandje vakantie en dus degusteerden we in juli 2009 geen biertje van de maand. In augustus maakten we het op de feestdag van St-Arnoldus goed met een biertje met de veelbelovende naam “Avondrood”, gebrouwen door de Nederlandse brouwerij De 7de Hemel.

Een helder amberkleurig biertje van 7,5% alcohol met een dik beige fijn wandklevend schuim dat na enige tijd vervalt tot een blijvend laagje.

In het aroma valt vooral caramelmout op. Verder is het aroma vrij neutraal.

De smaak is vrij vol en moutig en subtiel bitter. Kort komt ook een koffiesmaak opzetten en ook een vleugje cognac is waarneembaar. Bij onze degustatie zat er wat weinig CO2 op het bier, maar dit kan aan de tapinstallatie gelegen zijn.

De afdronk is een combinatie van alcohol en een zachte hopbitterheid. De afdronk is nogal kort.

Dit is een zacht, verfrissend biertje dat goed in evenwicht is, maar het is niet bepaald een opvallend bier.

Het bier wordt gebrouwen sinds 2006 in de Proefbrouwerij te Lochristi in opdracht van de onafhankelijke bierfirma De 7de Hemel op basis van hun origineel recept dat zij in hun eigen ketels van 100 liter ontwikkelden.