Ambachtenmarkt Brugge (27-06-2009)

Het fijne van een ambachtenmarkt is dat we altijd in pitoreske dorpjes en straatjes vertoeven waar we, naast de dampen van mout en hop, de sfeer een hele dag lang kunnen opsnuiven.

Dit keer stonden we in Brugge onder de schaduw van de Jeruzalemkerk vlak voor het Volkskundig museum, midden in de oude volkswijk met kleine huisjes en scheef gezakte geveltjes. Het binnenpleintje van het museum was ingericht met een drankkraampje en tegen het einde van de middag speelde een groepje er zomerse deuntjes.

In die sfeer brouwden wij een hoppig blond biertje terwijl we bezoekers en leden van onze vereniging te woord stonden. Het publiek was wat internationaler dan we gewoon waren. Our Engels has een bit hair on it, but we pulled our plan.

Eens het bier in de tonnen sloten we af met een heerlijke Brugse Zot in het zonnetje op het binnenpleintje.