Belgoo Magus

De Belgoo Magus is ons biertje van de maand april. Dit bier van 6,6% alc wordt gebrouwen voor of door brouwerij Binchoise in… jawel… Binche. Of men daar al dan niet zelf brouwt, of het bier elders gebrouwen wordt is ons na enig speurwerk op het internet nog steeds niet duidelijk.

Waar het ook gebrouwen wordt, de vormgeving mag er zeker zijn. De flesjes ogen zeer stijlvol, zwart met witte letters. De enige kleuren zijn drie kleine bolletjes in de Belgische driekleur. Meteen is duidelijk dat men niet (enkel) de Belgische markt beoogt met dit bier. Ook de zeer professionele website maakt dit onmiddellijk duidelijk al was het mar omdat die enkel Engelstalig is. Concrete info over hoe lang men dit bier reeds brouwt is er niet te vinden, maar zeker is dat dit een zeer recent biermerk is.

Het belangrijkste: wat vinden we van het bier zelf?

Dit viergranenbier (gerst, tarwe, spelt en haver) is blond en vrij troebel. Het bier heeft een duidelijke koudetroebel die wegtrekt wanneer het bier wat warmer wordt. Voor ons, amateurbrouwers, een onomstotelijk bewijs dat dit bier op artisanale wijze en kleinschalig gebrouwen wordt. Het bier heeft een fijnmazig wit schuim dat na enige tijd een maanlandschap vormt, gesteund door een stevige pareling. Na enige tijd blijft nog steeds een ferm laagje schuim over.

In de geur ruiken we duidelijk citrusvruchten en kruiden als koriander. De geur is zeer aangenaam en ruikt verfrissend.

We proeven een “mals” bier, dat alles heeft van een ongefilterd bier. Verfrissende smaken, in een volle omgeving. De fijne pareling op de tong belet ons niet om duidelijk de koriander te proeven, maar ook een fijne zoetheid van de mout, 
Het bier trekt weg met een zeer lichte zurige toets aan de zijkant van de tong en naar het einde toe zachte fijne hop, die ons aan Saaz-hop (zoals in pils) doet denken. IN de nasmaak blijven die laatste smaken lang hangen.

Dit is een bier van topklasse. Zeer smaakvol en complex voor een bier van 6,6 % alc. Dit is een bier dat duidelijk commercieel bedoeld is, zoals we zien aan de vormgeving en de website, maar toch de eigenheid van de artisanale bieren behoudt!
Enige minpuntje is de gebrekkige info op zowel het flesje als de website, die duidelijk alleen de (buitenlandse) bierleken als doelgroep hebben.