Plattelandsmarkt Donk (03-05-2009)

Voor de eerste keer werd in Donk (Maldegem) een Plattelandsmarkt ingericht door de Landelijke Gilde. Een week na de Middeleeuwse Ambachtenmarkt in Middelburg waren we dus alweer in open lucht aan het brouwen in een kleine landelijke dorpskern in Maldegem. Voor ons is dit telkens weer een fijne gelegenheid om onze activiteit eens aan het grote publiek te laten zien en ruiken. Bovendien konden we eindelijk eens iets doen aan ons chronisch bier-gebrek. Want deze keer konden we vanwege de grote Ambibrew-droogte geen bier aanbieden.

We waren zeer gehaast om onze tent op te zetten want het zag er regenachtig uit maar al in de loop van de voormiddag kwamen de eerste zonnestralen ons verwarmen. Dit keer stonden we niet naast het worstenkraam, maar naast het kraam waar Augustijn uit het vat liep… haha! Geen betere plaats mogelijk. Toch konden we niet ontsnappen aan de geur van gebraden worst want slager Tom ontstak de barbecue rond 11 uur en hij had de wind mee. De hele markt werd ondergedompeld.

In Donk werden we niet omringd door middeleeuwers, maar door bloemenkraampjes, fruitkraampjes, neerhofdieren en enkele plaatselijke kunstenaars. De plaatselijke bevolking was tegen de middag massaal aanwezig en de sfeer zat er goed in met een rondtrekkend groepje dat liedjes bracht in onze eigen Meetjeslandse streektaal.

Het donkere bier dat we brouwden in Donk is intussen lekker aan het rijpen. We danken speciaal al onze leden die een kijkje kwamen nemen op de markt en we beloven dat er de volgende keer weer een biertje zal te verkrijgen zijn!

Binnenkort (27 juni) staan we op een ambachtenmarkt op de Dijver in Brugge. Midden in het historische centrum. Onze biervoorraad groeit!

Hopelijk vindt dit evenement volgend jaar in Donk weer plaats. Dit was echt een gezellig gebeuren.