Uitstapje naar Gent (26-04-2008)

HET moment waar we bij Ambibrew altijd naar uitkijken is het jaarlijkse uitje met het bestuur en de echtgenotes.

Dit jaar waren de weergoden ons uitermate goed gezind met een temperatuurtje dat de 25°C toch wel heel dicht benaderde, geen wolkje aan de hemel en een licht briesje dat ons een beetje verkoeling bezorgde.

Alvorens onze trip aan te vatten werd er eerst nog een kleine vergadering ingelast om de stand van zaken ivm de lopende items te bespreken en ook in het kort eens te overlopen wat ‘s anderendaags (ambachtenmarkt in Middelburg) nog in orde moest gebracht worden.

Na de vergadering en in afwachting van onze echtgenotes werd het biertje van de maand nog geproefd en geëvalueerd en placeerden we ons buiten in het zonnetje. We ontkurkten voor de allereerste maal één van onze nieuwe Meibock biertjes, namen er een goede slok van en waren unaniem van oordeel dat dit een uiterst geslaagd recept is.

In de latere namiddag vatten we onze trip aan die ons naar Gent leidde. 

Gelegenheidsgids Sylvie had het één en het ander opgezocht over de geschiedenis van stad van Keizer Karel en de Stroppendragers, leidde ons rond naar enkele bezienswaardigheden en verraste ons met interessante weetjes over allerhande geschiedkundige zaken.

Toerist zijn op nauwelijks 30km van de deur, het is een unieke ervaring. De tocht leidde ons langs het St.-Michielsplein, de Gras- en Korenlei, het Gravensteen, Prinsenhof, Augustijnenkaai naar de Groentenmarkt.

Daar begonnen we, gezien de tropische temperatuur, toch wel dorst te krijgen en bezochten we het welbekende café het “Waterhuis aan de Bierkant”. 
Een uitgebreide bierkaart viel ons meteen op en we bestelden één van de huisbieren namelijk Gandavum, een blond volmoutbier van 7,5%alc dat lichtjes troebel is, ge-dry hopt en exclusief van het vat te verkrijgen is in dit etablissement. 
Het huisbier viel zeer in de smaak en, in afwachting van het bezoek aan het restaurant, vonden we de tijd om er nog één te consumeren.
De Oude Orval van 2005 viel me persoonlijk zeer in de smaak en deze accentueerde nog rijkelijker zijn fruitige geuren en smaken dan dat we dit bij en “gewone” Orval toch al gewend zijn.

De klok naderde 8 uur en we werden verwacht in Japans restaurant “Amatsu”, gespecialiseerd in Sushi & Sashimi & Traditionele Japanse warme gerechten : Tempura, Tonkatsu en Terriyaki alwaar we een hapje gegeten hebben. Het eten met stokjes was niet voor iedereen even evident, maar lukte tocht bij iedereen zonder veel problemen.

Rond half twaalf was het dessert verorberd en werd er besloten om nog eens af te zakken naar onze contreien om daar nog een afsluiter te drinken want ’s anderendaags stond alweer een nieuwe activiteit op ons programma.