Ambachtenmarkt Middelburg (B) (27-04-2008)

Voor de tweede maal in twee jaar waren wij op zondag 27 april aanwezig op de ambachtenmarkt te Middelburg.

Zoals vorig jaar beloofde het alweer een prachtige dag te worden, al stond er dan wel een beetje meer wind waardoor wij onze tentjes toch goed moesten verankeren.
In ieder geval, het Bladelincomité had weer voor alle benodigdheden gezorgd en ondanks het feit dat wij niet te veel hadden geslapen (Ambibrewuitje gehad de vorige dag…) konden wij toch weer tijdig van start gaan met onze jaarlijkse outdoor-brouwing.

Dat zo’n brouwing trager gaat dan indoor spreekt voor zich, maar met de wind die er stond dienden wij toch met alle middelen de vlam onder de ketel te houden. 
Aan onze toeschouwers zal het zeker niet gelegen hebben. Velen toonden grote interesse en ook onze mede-standhouders kwamen al eens een biertje van eigen makelij proeven. 
Als eigen ambachtelijk gebrouwen biertje hadden wij dit jaar als proevertje ons ‘Aube-bier’ mee en dit werd door het publiek blijkbaar algemeen goed bevonden.
In de namiddag liep het pas echt goed vol op de ambachtenmarkt, wat onze beperkte voorraad Aube-bier dan ook aanzienlijk deed slinken en uiteindelijk tot nul wist te herleiden.

Bijna gelijktijdig was ons nieuwe bier gebrouwen en konden de gistingstonnen worden gevuld. 
Dit bier, waarvoor wij nog geen naam hebben maar dewelke spoedig bekend zal worden gemaakt, zal zeker op één van onze volgende activiteiten kunnen worden geproefd. 

Hierna bezochten wij nog eens onze collega-brouwer van Brouwerij De Ryck waar wij nog een heerlijke Arend Triple en Dubbel door onze dorstige kelen spoelden om daarna naar huis te vertrekken.

Een heel aangename en toffe dag !! Tot volgend jaar !!