Algemene vergadering 2016

Ambibrew is, net zoals alle Vzw’s, wettelijk verplicht een Algemene Vergadering te organiseren voor alle bestuursleden en oprichtende leden van Ambibrew Vzw.
Het nuttige aan het aangename koppelen, daar is Ambibrew goed in!
We maakten er dan ook weer een prachtige dag van.

Na de algemene vergadering in ons lokaal in ’t Kruisken trokken we naar Brugge voor een bezoekje aan B-Taste, de eerste Foodhall in Vlaanderen waar je maar liefst 104 soorten bier zelf kunt tappen.

ZOU kunnen tappen, op voorwaarde dat het zaakje open is.
Want ondanks een voorafgaandelijk mailtje waarin “we van harte welkom” waren op 13/01/2016 was B-Taste in jaarlijks verlof.

Jammer, en dus kozen we maar voor de gekende weg en trokken naar brouwerij De Halve Maan waar we konden genieten van de ongefilterde Brugse Zot en de verschillende versies van Straffe Hendrik.

Het hoogtepunt van de culinaire dag moest echter nog komen want de vrouwen van de bestuursleden hadden om het tienjarig bestaan te vieren gereserveerd in De Hoppeschuur in Knesselare.
De Hoppeschuur is gevestigd in het centrum van Knesselare (vroeger De Clochard) en wordt uitgebaat door het koppel Hildegard Overmeire en Bas van Ostaden, die vooral bekend zijn van hun Urthelbieren.

Bij aankomst werden we erg vriendelijk verwelkomd door Bas die ons meteen vertelde dat het merk “Urthel” verkocht werd aan Bavaria.
Alleen de Urthel van het vat in het restaurant komt nog uit de ketels van de brouwerij in Ruiselede.
Dat maakte ruimte vrij voor allerhande andere projecten.
Zo kun je er exclusief het Duindoornbesbier drinken dat werd gecreëerd voor Pure C (Sergio Herman) en enkele andere voortreffelijke exclusieve brouwsels.

Maar we kwamen ogen, oren en vooral smaakpapillen tekort want in de Hoppeschuur worden ook 4 eigen gemaakte soorten gin geschonken, wordt de vinaigrette zelf gemaakt van bier en het brood gebakken van de brouwborstel (de overschot van de mout, niet om de brouwerij op te kuisen).  Over de maaltijd kunnen we kort zijn: VOORTREFFELIJK!

Toen Hildegard zich na de maaltijd nog even aan tafel kwam voorstellen vielen we van verbazing van onze stoel want ze bleek een oude schoolvriendin van onze eigenste Nathalie te zijn.

Deze locatie is een echte aanrader voor elke bierliefhebber, ginliefhebber, gastronoom,… kortom voor elke Bourgondiër!