Degustatie voor “De Ronde Tafel” te Maldegem (25-01-2011)

Een degustatie rond de geschiedenis van het bier en de brouwerijen in Maldegem, dat was de opdracht die we kregen van het bestuur van “De Ronde Tafel”. 
Een kolfje naar ons hand, omdat we in het verleden wel al één en ander bij elkaar sprokkelden rond de brouwerijen van het Meetjesland.
Het werd dus een beetje verzamelen, uitdiepen en klaarstomen voor de degustatie.
De degustatie zelf ging door in restaurant De Baere te Maldegem. 
Het ideale decor zo bleek.
De zaal is rustiek ingericht en ligt pal tussen twee voormalige Maldegemse brouwerijen(Potvliege en Verstringe).
Nog voor de degustatie aanving werden we al verwend met enkele hapjes terwijl een dertigtal leden van de Ronde Tafel arriveerden.
We mochten rekenen op veel aandacht en respons van het aanwezige publiek, enigen konden ons zelfs verder helpen op onze zoektocht naar het brouwerij-verleden van Maldegem. Halverwege de degustatie mochten we zelf onze voetjes onder tafel steken voor Coq-au-vin, geserveerd met een heerlijke Drupneuze van brouwerij Den Tseut uit Oosteeklo. Bier en coq-au-vin, een vreemde combinatie zegt u? Dat dachten wij ook, maar de combinatie die werd gekozen door de mensen van het restaurant zelf bleek perfect in evenwicht te zijn.We sloten af met een stevige Quadrupel. Ten minste, we slotende degustatie ermee af, want wij bleven nog eventjes hangen en zakten daarna nog eens af naar het centrum van Maldegem.