Bierfestival te Brugge (11-09-2010)

Voor het eerst vond het bierfestival in Brugge niet in november plaats, maar wel in september. Door het goede weer op 11/09/2010 bleek dit een prima keuze te zijn van de organisatie.

Zoals gebruikelijk stonden meer dan 60 brouwers met meer dan 250 bieren op de eerste verdieping van de Lakenhallen in de schaduw van de Halletoren om hun bieren aan de man te brengen. Door het mooie weer was het op die verdieping veel minder druk dan andere jaren. De binnenplaats van één van de meest indrukwekkende middeleeuwse gebouwen van ons land was omgetoverd tot één groot terras waar de meeste aanwezigen zich bevonden.

De Ambibrew-delegatie hield zich op onder de gewelven van het gelijkvloers waar we al ieder jaar onze biertjes degusteren. Het bierfestival in Brugge wordt georganiseerd door BAB (Brugse Autonome Bierproevers). Het mooie aan dit bierfestival is niet alleen de goede organisatie, maar ook de combinatie van factoren. Op één van de mooiste en toeristische plaatsen van Vlaanderen kun je er een biertje proeven aan democratische prijs (1,25 Euro voor 15 cl). Bovendien heb je de keuze tussen de echte klassiekers of zeer onbekende biertjes. 
We proefden onder andere de biertjes van Hof Ten Dormaal, een landbouwer die zijn bier brouwt met eigen gekweekte gerst en hop (daarover in een later tijdschrift zeker nog meer), maar we sloten af met een Deus van Bosteels.