Tank 7 (Boulevard Brewing Company – Kansas US – Duvel Moortgat)

0 = Geen bier / 1 = Bier met fouten / 2 = Ondermaats / 3 = Foutloos, gemiddelde beleving / 4 = Klassebier / 5 = Het perfecte brouwsel

Helder blond bier met een stevige witte schuimkraag, ondersteund door een sterke pareling. Het aroma is zeer hoppig met een matige hoeveelheid citrus in de neus.

Wij, met onze Belgische achtergrond zouden dit in de categorie IPA zetten. De Amerikanen denken daar anders over want een bier van 8,5% alc beschouwen zij niet als een IPA. Door hen wordt het als “Strong Ale” en “Farmhouse Ale” in de markt gezet. Farmhouse Ale is in België een Saison. Maar die naam zouden wij dan weer niet geven aan een bier van 8,5%. What’s in a name… ;-).

Het bier zet vol aan en heeft genoeg body om de stevige hopgift te counteren. Een smaak die uitmondt in een hopbittere afdronk. Een aangename afdronk waarin we ook een beetje gekonfijt fruit ontdekken. Een toegankelijk bier dat blijft evolueren en dus zeker een ruim publiek zal aanspreken.

Vier verdiende hopbellen! Opmerkelijk: De Eeklose brouwer Steven Pauwels week jaren terug uit naar Amerika om bij Boulevard Brewing te gaan werken. In Amerika wordt deze brouwerij als een “craftbrewer” beschouwd, naar Belgische normen is dit toch een eerder grote brouwerij. Sinds de Amerikaanse brouwerij in 2013 werd overgenomen door Duvel Moortgat is het bier van de Meetjeslander dus ook in eigen land en regio vlot verkrijgbaar