Maldegems bierfestival 16/03/2019

Vzw Waterbek organiseerde op 16/03/2019 het 2de Maldegems Bierfestival en voor het tweede jaar op rij mochten wij er een standje uitbaten.

Het eerste bierfestival was een groot succes, dus verwachtte de organisatie ook nu weer veel volk. Bovendien waren er ook meer brouwers en dus ook meer standjes. Om al die redenen besloten de organisatoren om voor de tweede editie uit te wijken naar de K-Ba, bij de Maldegemse jeugd vooral gekend als fuifzaal.

Maar voor het eigenlijke bierfestival kon beginnen was er al op vrijdagavond een workshop “Koken met bier” waar we graag aan deelnamen. Een professionele kok – Jurgen – had de bieren van de Maldegemse brouwers op het festival geproefd en gezorgd voor een prima foodpairing. Bij elk van de bieren en de gerechten werd een woordje uitleg gegeven, maar er werd vooral genoten van de heerlijke gerechten en bieren.

Zaterdag was er dan het eigenlijke bierfestival. De organisatoren hadden de zaal bijzonder sfeervol ingericht en de vele aanwezigen konden genieten van meer dan 45 bieren, aangeboden door de verschillende brouwers. In een ongedwongen sfeer werd over bier gepraat en maakten we kennis met andere brouwers en nieuwe biertjes.

Proficiat en bedankt aan de organisatie! Hopelijk tot volgend jaar!