Algemene Vergadering 27/01/19

Elke vzw moet jaarlijks een algemene vergadering beleggen voor het bestuur, de vaste leden en de oprichters. Voor velen een opgave, maar niet voor ons! Wij maken er elk jaar een uitstapje van 🙂

Dit jaar lag de organisatie voor onze Algemene Vergadering in handen van Dirk en Evelien.  De aftrap wordt dan ook bij hen thuis gegeven.  Evelien maakt haar rol van gastvrouw zeker waardig; een heus buffet staat op ons te wachten.  We nemen plaats aan de mooi gedekte tafel en doen ons te goed aan het vele lekkers.  Zo hebben we ook de ‘opwarming’ gekregen en kunnen we het serieuze werk aanvatten: het verslag wordt overlopen van het afgelopen jaar.  Penningmeester Rob doet zoals elk jaar zijn best om alles netjes op te lijsten.  En wij zagen dat het goed was: het verslag is opnieuw een handtekening waardig en daar moet uiteraard op getoost worden!

Zoals de traditie het vraagt zorgt de gastheer voor een biertje die door iedereen kan mee geproefd worden.  Dit jaar is het proefbier Bière des Amis, toepasselijk als je als groep vrienden samen zit… De looks zijn zeker OK: een speciale uitvoering als flesje van 66 cl met een trendy opschrift.  Voor het flesje alleen al zou je het bier kopen.  Het bier zelf valt wat tegen: een opgewaardeerde pils, maar zeker de naam streekbier niet waardig, is het besluit. 

Het is tijd om aan het echte programma te beginnen.  We rijden richting Gent zeehaven om Dok Noord te gaan verkennen.  Deze site werd de laatste jaren opgewaardeerd; je vindt er onder andere allerhande winkels, veel leuke etablissementjes, maar ook lofts maken deel uit van de site.  Jammer voor de dames, een geluk voor de heren dat de winkels op zondag niet open zijn en een brouwerijbezoek zich dus opdringt.

Het is niet zomaar een brouwerij; we spreken van een ‘brewpub’ of brouwerijcafé.  Dit is het resultaat van 3 jonge mensen die nachtenlang hun dromen aan elkaar doorspeelden en zo dit zotte idee toch durfden te realiseren.  Aan de hand van een rondleiding door 1 van hen komen we nog meer te weten over hoe ze dit concept vorm hebben gegeven.  En het resultaat mag er zijn.  We krijgen zicht op een microbrouwerij, waar een heel gamma lekkere, speciale bieren worden gebrouwen.  Zo’n 30 taps lenen er zich toe dit lekkere bier te proeven.  Naast een overvloed van drank kan er ook ter plaatse iets gegeten worden: BBQ, een Italiaans gerechtje, …

Wij genieten er van een aantal biertjes om te proeven, het een wordt al beter gesmaakt dan het andere.  Er zitten namelijk een aantal heel bijzondere smaken tussen. We blijven er nog een tijdje toeven, want het is er zeker gezellig.  Om dan de overgang te maken naar het avondeten, zoeken we nog een ander cafeetje op om te aperitieven: Café Oswald.  Dit café ligt op wandelafstand van Dok Noord.  Een tip van Dirk die er eerder met zijn wielermaats een stop maakte.  Aan de buitenkant stelt het niet veel voor, maar binnenin is het gezellig ingericht.  En met een tof gezelschap is het overal gezellig toeven, nietwaar?!

Als de buikjes een teken geven dat het tijd wordt om gevuld te worden, trekken we, opnieuw te voet, naar de Sleepstraat.  Deze straat staat nog altijd bekend om zijn vele buitenlandse restaurants.  Keuze genoeg dus! We kiezen voor een Turks restaurant en ook dat valt in de smaak.  De Turkse gastheren zijn druk in de weer en doen hun best ons op onze wenken te bedienen.  Missie geslaagd!   Het werd een geslaagde uitstap van het begin tot het einde.  Bedankt aan de organisatoren, alsook aan iedereen die mee was voor het leuke gezelschap.  Plan maar al de volgende uitstap, zou ik zeggen!