Zythos Bierfestival 03-03-2007

Na de maandelijkse bestuursvergadering trok het voltallige bestuur van de vereniging richting St-Niklaas voor het jaarlijkse Zythos bierfestival. Niet ons eerste bierfestival natuurlijk, maar wel ons debuut in St-Niklaas.

60 brouwers bieden er meer dan 200 bieren aan! Elk van de brouwers staat in een eender klein standje en probeert zijn biertjes aan de man te brengen. Hier en daar staat de brouwer zelf aan de tap of aan de fles, vooral de grotere brouwers hebben daar natuurlijk volk voor. Het festival vindt plaats in de Stadshallen in St-Niklaas en dat is meteen het enige minpuntje van de dag. Het is er vrij drukkend en dat maakte ons bezoekje lichamelijk toch zwaar. Een bierbeurs op een fijne zomerse dag in openlucht is natuurlijk ontspannender…

Wat niet wegneemt dat de organisatoren alles in het werk stellen om het voor iedereen aangenaam te maken, met eten, koffie, glazen van 15cl ter beschikking,…

En dan waarvoor we kwamen. Met het boekje voor aantekeningen in de hand biertjes proeven. Zeker teveel om op te noemen en zeker niet allemaal van hetzelfde niveau. De biertjes die ons zeker bijblijven als toppers zijn de XX-bitter (zeer hoppig), de Petrus Aged Pale (voor de liefhebbers van zurige bieren), de Malheur Dark Brut (zeer lekkere scotch). Aflsuiten deden we aan de stand van de trappisten, DE zekerheid in bierland…

Na onze terugkeer in Adegem hadden we toch alweer een beetje dorst. Dan maar naar één van onze favoriete cafés: ’t Kruisken, waar onze dorst gelest werd en ons lichtje langzaam maar zeker doofde.