Paix Dieu brouwerij Caulier (Perulwez)

Paix Dieu werd enkele jaren geleden nogal misterieus gelanceerd. Het zou enkel bij volle maan gebrouwen worden. Intussen maakt het bier vast deel uit van het aanbod van Caulier. Even proeven of je de volle maan kunt smaken…

Blond vrij troebel bier met sterke witte (ietwat gebroken) schuimkraag. Veel druk bij het openen van de flesjes. Er gaat meteen een werveling door het flesje en alle gist komt los, en belandt dus in ons glas. Niet zo erg.

Over het aroma zijn we vrij snel uitgepraat. Het aroma is nogal gesloten. Wel vrij moutig, wat ziltig, gekookte groenten?

In de smaak krijgen we eerst vooral kruidige zoetigheid met alcohol. Dit doet denken aan zwaar alcoholisch “Hollands” bier (type Kanon). Wat later vinden we wat anijs of andere kruidigheid die we moeilijk kunnen thuiswijzen.

Het bier rondt evenwichtig licht hopbitter af, met een toets van broodkorst.

Dit is een vol romig en moutig bier met een ferme alcoholboost. Maar dit mist voor ons wel een verrassende twist of een meer diepgaande complexiteit bij een bier van 10° alc, daarom strand het op 3,5 hopbellen.