Inedit (brouwerij Estrella Damn – Spanje)

Dit bier werd gebrouwen voor het (intussen gesloten) beste restaurant ter wereld: El Bulli. De brouwers, de chef van het restaurant en de sommelier bogen zich samen over het recept. Wij benieuwd dus, nog aangemoedigd door het chique uitzicht van de fles waaraan een klein boekje met uitleg bevestigd is.

Het bier is eigenlijk een kruising tussen een lagerbier en een witbier en werd volgens het boekje speciaal gebrouwen om bij eten te passen.

Het bier is blond en vertoont een koudetroebel die (uiteraard) verdwijnt waneer het bier iets warmer wordt. De schuimkraag is wit en zeer onstabiel.
Het aroma is rijk voor een bier van 4,8% alc. Vooral fruit en kruiden springen in de neus. In het fruit herkennen we citrus en abricoos en een frisse bloemigheid.
De smaak is zeer verfrissend maar het bier heeft erg weinig body. Noch mout, noch hop komen echt naar voor. Het is afwachten tot de nasmaak eer dit bier weer zijn aroma’s van kruiden en fruit vrij geeft.

Een lekker verfrissend doordrinkbiertje dat wellicht goed past bij een lichte maaltijd (asperges, vis…) maar van een bier gebrouwen voor het beste restaurant ter wereld hadden we toch een andere smaakervaring verwacht.