Bush de Noël

In de winter mag het al eens iets steviger zijn dus proefden we de Bush de Noel van brouwerij Dubuisson. De bieren van het Bush-gamma staan bekend om hun hoog alcoholgehalte en ook deze klepper van 12%alc hoort daar in thuis.

Het flesje valt wel op in de winkelrekken, al vinden wij een longneck van 25 cl met overwegend blauw etiket niet erg stijlvol.

Veel belangrijker is echter de inhoud!

Helder donker amber bier met een zeer sterke fijnmazige schuimkraag die gebroken wit is van kleur. De pareling is gemiddeld. De schuimkraag siert dit bier echt en is wandklevend.
Complex aroma dat duidelijk op alcohol wordt gedragen. We ruiken vrij veel fruit, gedroogd fruit zoals rozijnen, maar ook een beetje banaan. Het aroma blijft aantrekkelijk, ook na de eerste slok.
De smaak zet stevig vol aan met duidelijk het zoete van de mout op de voorgrond. Ook nu slaat de alcohol ons in de neus. De hoppigheid komt pas even later opzetten en blijft vrij beperkt hoewel dit bier 27 IBU bitterheid heeft en ook een dryhopping met Saaz-hop onderging. Wellicht wordt de hop overklast door de volle mout smaak en de alcohol.
De afdronk is lang en complex. Het beetje hoppigheid blijft lang, làng,hangen, maar we nemen ook opnieuw het gedroogde fruit waar, aangevuld met noten.

Een klasbak, dit bier, maar te consumeren met mate!!