Dit bier oogt zeer mooi en artisanaal in de 37,5 cl champagnefles met kurk en het papieren wikkel. Bacchus was het eerste bier van hoge gisting dat de brouwerij Van Honsebrouck in 1953 brouwde. Het is een Oud Bruin bier. De typische stijl voor het zuiden van Oost- en West-Vlaanderen. De versie die wij proefden was de kriek-versie.
Het bier is bruin met een prachtige rode schijn. Het schuim is beige met een roze toets. Het is stevig en fijn.
In het aroma vooral fruit. Krieken uiteraard, kersen, zelfs banaan en veel snoepgoed.
De smaak zet zeer zoet aan, vooral het snoepgoed (denk aan “poepkes”) overheerst de smaak en maakt het bier wat plakkerig.
Pas in de nasmaak komt enige complexiteit naar voor die het aroma ons liet vermoeden. Naast de zoetigheid komt een lichte bitterheid naar voor een een lichte houtige toets.
5,8% alc
Wij vonden het jammer dat zoveel moeite gedaan wordt om een lekker complex bier te brouwen en het te laten rijpen op eiken vaten als het dan nadien zoveel met smaakstoffen wordt aangezoet dat van de complexiteit niets overblijft.
Voor de liefhebbers van zoet fruitbier.