Waterloo Tripel 7.

Dit bier van 8% alc wordt gebrouwen bij brouwerij Du Bocq in Purnode. Het etiket, waarop de slag van Waterloo wordt voorgesteld, is nogal druk en verwijst naar de datum van de slag 1815.
Het blonde bier is helder tot licht gesluierd met een stevige pareling en grof wit schuim. In het vrij neutrale aroma ontdekken we een beetje hop. De smaak zet vrij bitter aan, evolueert naar moutig en eindigt zacht bitter.

Dit bier oogst bij ons proefpanel niet bepaald goede kritieken. Iedereen is het er over eens dat dit geen hoogvlieger is. Een biertje van 13 in een dozijn. Sommigen vinden dit hooguit een verfrissend blondje, anderen willen zelfs die bewoordingen niet gebruiken. Eén ding is zeker. Dit is geen “Tripel” zoals we die kennen, vol van smaak en complex.

Op het etiket doet men wel alle moeite van de wereld om het bier authentiek te laten overkomen met verwijzingen naar legers, brouwerijen, data…
Het gamma bestaat uit blond, amber, bruin, dubbel bruin en tripel. Wellicht proeven wij de andere varianten niet meer…