Blondelle (Hofbrouwerijke)

In één van onze vorige tijdschriftjes was een verslag te lezen van ons bezoek aan brouwerij “Hofbrouwerijke”, dus achtten we de tijd gekomen om één van de biertjes van deze brouwer uit te kiezen als bier van de maand.

Het bier is koperblond met een lichte troebele sluier door de hergisting en mogelijk een beetje koudetroebel. Het bier parelt stevig onder een grove maar stevige witte schuimkraag.

Het bier heeft een aangenaam verfrissend aroma waarin we een zekere houtigheid herkennen, druiven, citrusvruchten en de gist die zeer kenmerkend is voor bijna alle bieren van deze brouwer.

Dit bier zet licht aan met een vrij uitgesproken hopbitterheid die tot in de nasmaak lang blijft hangen. Na de aanzet komt de fruitigheid terug, maar deze verdwijnt snel voor enige moutigheid die op haar beurt verdwijnt en alleen de hoppigheid overlaat in de afdronk. Ons proefpannel is er nog niet uit of dit bier eigenlijk over voldoende body beschikt. De smaken zijn niet echt “versmolten”.

Ons besluit: een lekker aperitiefbiertje van 7%alc dat zeer positief is geëvolueerd na enkele maanden rijping in de kelder.

De bieren van het Hofbrouwerijke worden niet uitbesteed en dus ter plaatse in de ketels in Beerzel gebrouwen, wat voor een dergelijke kleine brouwer zeker een vermelding verdient.