Bezoek bierfestival Poperinge (28-10-2012)

We trokken er nog eens een dagje op uit met een delegatie van 12 Ambibrewers. De bestemming: het bierfestival in Poperinge

U kent ons intussen. Een uitstapje met de Ambibrewers is van het leven genieten en dus vertrokken we al in de voormiddag richting de Westhoek waar onze voorzitter gereserveerd had in Ierse Pup “The Old Fiddler” voor het nuttigen van een maaltijd. Een goede keuze zo bleek want de gerechten waren verzorgd en lekker. Het aanbod van Ierse bieren was voor een Ierse Pub vrij beperkt, dus kozen we voor een Corsendonk Agnus als aperitief en biertje van de maand.
Zaal Belfort waar de mensenmassa aanzwelt. Een ruimere locatie zou zeker een meerwaarde betekenen voor dit anders gezellige evenement. 
Na een wandelingetje, ook al door onze voorzitter uitgestippeld, trokken we naar zaal Belfort voor het bierfestival. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is zaal Belfort wat klein uitgevallen. Wij waren nog vroeg dus konden we beslag leggen op een tafel en voldoende stoelen. Iets wat voor veel andere bezoekers later een wensdroom zou blijken.

We hadden ons huiswerk gemaakt en het bieraanbod vooraf al een beetje bestudeerd zodat we ons ten overvloede in de nieuwigheden en onbekende pareltjes zouden kunnen storten. Bierfestivals hebben het grote voordeel dat de bieren meestal in glazen van 15 cl worden gedegusteerd waardoor je er meer kunt proeven. Als je dan ook nog eens van elkaars glas nipt doe je op één dag een boel smaakervaringen op. Een greep uit de geproefde bieren:
Brouwerij “De Plukker”: Single green hop. Gelegenheids-brouwsel met verse groene hop van Poperinge. De hop is veel minder uitgesproken dan verwacht. Eerder zoetig bier. Geen hoogvlieger 
Brouwerij “Van Eecke”: Hommelbier Dry Hopping.
Hier wel de verwachte hoptoetsen. Zeker in de afdronk. Wel een beetje metalig
Brouwerij “St Bernardus”: St Bernardus Tokyo. Gelegenheids-brouwsel ter gelegenheid van de opening van een St-Bernardus café in Tokyo. Veel pareling. Hoofdsmaak is onverwerkte mout. Veel kruiden in de afdronk 
Brouwerij “Maenhout” Hoppa Hontas: Neigend naar een Duvel tripel hop maar lichter van alcohol en zeer uitgesproken aroma van citrus. Verrassend biertje! 
Brouwerij “Verzet” Rebel Local Dry hopping IPA: Jonge gasten die elk in een andere brouwerij werkzaam zijn die hun zinnen verzetten met hun eigen biertjes. Uitgesproken van smaak, hopbitter, maar toch evenwichtig. Samen met de Hoppa Hontas geniet dit onze voorkeur.

De zaal was wat aan de krappe kant, maar dat kon de sfeer niet drukken. Zeker niet toen ook nog eens een jazz / blues groepje het podium besteeg en zorgde voor aangename muziek.

Zoals hiervoor geschreven: U kent ons al een beetje… Na het festival begaven we ons samen richting Adegem waar Claudine ons verwelkomde in café ’t Kruisken met frietjes.