Gouden Carolus Imperial Blond (Het Anker – Mechelen)

0 = Geen bier / 1 = Bier met fouten / 2 = Ondermaats / 3 = Foutloos, gemiddelde beleving / 4 = Klassebier / 5 = Het perfecte brouwsel

Gesluierd blond bier met een stevige bruis. Het schuim is wit en gemiddeld sterk. Mooi wandklevend. Presenteert mooi.

Gesluierd blond bier met een stevige bruis. Het schuim is wit en gemiddeld sterk. Mooi wandklevend. Dit biertje presenteert zich alvast mooi.

In het aroma ontdekken we heel wat fruitige zoet / zurige componenten. Wat appelcompotte en ook vanille wordt genoemd. Vanille komt meer naar voor naar mate het schuim zakt. Stevig alcohol in de neus.

De smaak is gebalanceerd tussen zoet en bitter. Een zekere kruidigheid beheerst de smaakbeleving. Kruidnagel of kaneel, in elk geval hebben we een peperig gevoel.

In de afdronk een mooie hopbitterheid, gecombineerd met de subtiele kruidige toets en het zoete dat het bier in balans houdt. Naarmate onze smaakervaring vordert denken we zelfs aan iets infused, deels omwille van de alcoholboost.

Dit bier is toegankelijk genoeg maar heeft ook zeker genoeg karakter om niet weg te zinken in het moeras van blonde bieren. Wel voor wie liefhebber is van een stevige klepper van 10% alc.

Lezers met een goed geheugen herinneren zich dat we deze Gouden Carolus Imperial Blond al eens proefden toen hij juist op de markt was. Eigenlijk kwam deze kerel dus per vergissing weer op de proeftafel. Maar
het is een klasbak en dan geeft dat niet. Bovendien is het wel boeiend om de smaakbeschrijving van toen eens te vergelijken. Gelukkig schreven we toen bijna hetzelfde.