Blanche / Wit (brouwerij Du Bocq voor Carrefour – Purnode)

Blanche / Wit is het huismerk van Carrefour. Het is uiteraard een witbier. Het feit dat het gebrouwen wordt door brouwerij Du Bocq laat ons toch het beste hopen. Du Bocq wint jaar na jaar bierprijzen (ondermeer van Testaankoop) voor hun Blanche de Namur. Wie weet wordt hier de Blanche de Namur zelfs niet onder een andere naam verkocht?

Dit bier van 4,5% alc is, zoals het bij de stijl past, troebel en bleek blond. Het heeft zeer dik fijn schuim dat mooi aan de wand kleeft. Er zakt al onmiddellijk wat bezinksel naar de bodem van ons glas.

Het aroma is bloemig, met wat citrus. De citrus komt niet (zoals nu in de mode is) van hop, maar eerder van kruiden zoals oranjeschil of curaçao. Verder ruiken we ook koriander. Aan het aroma en uitzicht ontdekt het proefpanel met zekerheid dat het om een witbier gaat.

De smaak valt tegen. Het bier is zoetig en licht bitter, maar is vooral waterachtig. Er zit echt weinig smaak in dit bier terwijl het aroma toch meer beloofde. Ook in de afdronk blijft bijna niets hangen behalve wat kruiden.

We kunnen dus kort besluiten dat dit bier gewoon te weinig smaak heeft. Misschien iets voor iemand die niet graag bier drinkt?