Delerium Tremens (Brouwerij Huyghe te Melle).

Een blond vier van 8,8 %alc van het type “Belgian Strong Ale”, of het “Duvel-type”.
Wij goten de gist mee in het glas en bekwamen dus een vrij troebel bier met een dikke witte schuimkraag en een stevige pareling.

In het aroma ruiken we de mout, maar ook banaan en een fruitige zurigheid die moeilijk te definiëren is.

De smaak zet vrij zoet aan, maar de sterke pareling maakt het onmogelijk om een fijne smaakbeschrijving te geven en vlakt de smaak iets te veel af. Naast de voor dit type van bier eigen zachte moutsmaak nemen we een zekere ziltheid waar. Naar het einde toe komt de hop steeds meer opzetten.

De nasmaak loopt lang en hopbitter uit.

Dit bier gaat sinds 1988 de concurrentie aan met Duvel. Het valt op door zijn naam en verpakking met roze olifantjes en heeft al meerdere buitenlandse prijzen gewonnen. In België zou het bier wellicht iets minder prijzen winnen, daarvoor ontbreekt het net een beetje karakter.