Brigand

Onze voorzitter is grote fan Brigand en het moest er dus ooit van komen dat dit bier van 9% alc het bier van de maand zou worden.

Deze telg van brouwerij Van Honsebrouck (ook gekend van Kasteel) uit Ingelmunster is enige tijd terug in een nieuw jasje gestoken. De foto van de boogschutter op het etiket valt in ieder geval op in de rekken, hoewel je over de esthetiek kan discussiëren.

Het bier kleurt donker blond tot licht amber met een volle, dichte, gebroken witte schuimkraag. Het bier is een ietsje gesluierd (hergist) en heeft een zeer stevige pareling. Het aroma is zeer moutig met duidelijk een toets rookmout. 
De smaak zet vol en moutig aan, maar onmiddellijk volgt de bitterheid van de hop en voel je de alcohol in de neus. In het schuim vind je een metalische smaak terug. 
Een lange bittere afdronk die combineert met een zoetheid en een beetje broodkruim vervolledigt de smaakbeleving van dit bier.

Het ene moment doet dit bier aan als een typisch zwaar blond bier, maar het andere moment verrast het je met een stevige hopbitterheid en een uitgebalanceerde afdronk. Een apart biertje waar je best rustig van geniet.