Clement – Brouwerij De Ryck (Herzele)

Wie Ambibrew al langere tijd volgt weet dat wij in het verleden verschillende keren met brouwerij De Ryck hebben samengewerkt. Nu ze een nieuw bier op de markt hebben, genoemd naar de man die de brouwerij in de 20ste eeuw groot maakte: Clement De Ryck.

Mooi blond bier dat vrij helder uitschenkt, maar liefhebbers van wat gist kunnen zeker de gistbodem van dit hergiste bier mee inschenken. Dikke romige schuimkraag die heel sterk blijft staan.

Zacht zoetig aroma, maar het aroma is vrij gesloten onder de dikke schuimkraag. We ruiken een toets koriander, wat mout en gist. Met andere woorden. Dit ruikt naar een fris biertje zonder al te veel franjes.


Verfrissend lichte smaak met net voldoende body om dit bier wat op te waarderen. Ineens komt een stevige hopbitterheid opzetten die de volledige afdronk bepaalt en zelfs overheerst. In het aroma komt die hoppigheid niet echt naar voor, dit bier heeft geen dry-hopping. Dit bier heeft slechts 5,2% alc. Het is een lichte verfrissende doordrinker voor wie toch iets meer wil dan een pilsje en houdt van een stevige bitterheid.

Dit bier krijgt van ons een quotatie van 3,5 hopbellen.