Boels Bier “Authentiek amber”. – Boels Bieren, Machelen – gebrouwen door De Graal (Brakel)

Peter Boels is de persoon die dit bier op de markt brengt. Hij is een uitgeweken Adegemnaar die een brouwcursus heeft gevolgd. Het Meetjesland zendt zijn zonen uit… Dit moest dus wel geproefd worden door ons panel.

Vrij troebel donker blond / oranje bier met fijn wit schuim dat niet erg sterk is, maar wel een mooi laagje op het bier blijft vormen.

In het aroma een houterige geur, ook wat gebrand. De aroma’s zijn duidelijk afkomstig van de gist. Met wat walsen komt ook meer aroma vrij, een toets vanille. Aangenaam aroma. De smaak is wat zoeter dan verwacht. De smaak van de gist neemt de bovenhand en verdoezelt een beetje dat er ook ook wat

sinaas in zit. Wellicht een beetje curaçao (en wat kardemom). Het bier heeft een stevige pareling, door één iemand van het proefpanel nogal agressief genoemd. Een volle body voor een bier van 6% alc.

De smaak vloeit heel lang uit en is stevig hoppig, maar het zoete blijft ook lang hangen en dat maakt het geheel wat plakkerig. In de afdronk is er ook wat metalig. Nochtans brengt de hopbitterheid die vooral in de afdronk te merken is toch wel evenwicht.

Een degelijk bier waar zeker wat over te vertellen valt en potentieel heeft om verschillende boeiende variaties op te maken, maar op het mist nog wat fine tuning, 3 hopbellen is het verdict.