Bush Tripel, brouwerij Dubuisson (Pipaix)

Dubuisson stond jaren gekend als de brouwer van de “sterkste bieren”. Een idee dat je bijna zou doen vergeten dat ze ook goed bier maken.

Helder donker blond bier, naar het oranje toe van kleur. Zeer compact van schuim, dik en wit romig schuim.

In de geur ruiken we een wat verouderd aroma. Jammer want dat is niet de bedoeling van dit bier. We ruiken ook een zekere citrusfruitigheid en een ziltigheid van de mout.

In de smaak komt onmiddellijk een frisse fruitige smaak naar voor. Abrikozen worden genoemd en pompelmoes. In dit bier is inderdaad sap en geste van pompelmoes gebruikt, het wordt als “Grapefruit IPA” omschreven. Over het gebruik van pompelmoes is niet iedereen even enthousiast.

De afdronk vloeit vrij lang bitter uit.

Wij kochten dit bier bij Prik & Tik Sijsele. Een drankencentrale waar we graag gaan omwille van de verscheidenheid in kwalitatieve bieren. Deze keer zijn we echter wel ontgoocheld wanneer we zien dat het bier dat verkocht wordt eigenlijk al zijn houdbaarheidsdatum overschreden heeft. Omdat dit echt geen bewaarbier is, besluiten we om dit bier niet te beoordelen. Licht troebel goudblond bier met stevig blond schuim. In het aroma frisgroene hop, vanille en

Verfrissend als aperitief, maar wel een verraderlijk kereltje.