English Pale Ale (°3,6% alc) Marstons Brewery (UK)

Bij Lidl werden deze zomer enkele Britse bieren in de kijker gesteld. De Britten zelf zijn nogal fier op hun “ales”, dus wij aan de slag.

De English Pale Ale is een blond bier met eerder zwakke schuimkraag. Al snel vervalt het schuim tot een dun blijvend laagje. Dat is voor een Brits bier niet erg. Het is overigens met zeer lichte pareling. Het bier heeft een gesloten aroma. We nemen in het aroma wat wilde gist waar die volgens sommige proevers onaangenaam overkomt. De smaak is licht en waterig van het begin tot het einde. De afdronk is wel hoppig bitter, maar dat is vooral omdat alle andere smaken ontbreken. In de afdronk is er nog een klein zuurtje. Waterig bier dat door niemand van het proefpannel geapprecieerd wordt.

Dit bier 1 haalt nauwelijks 1 hopbel. Dit zullen we niet meer drinken.