Lupulus van brouwer Les 3 Fourquettes

Het blonde bier van 8,5% alc is vrij troebel met een dikke grove schuimkraag die ondersteund wordt door een stevige pareling. Het schuim vervalt na enige tijd tot een berg-dal-structuur. Iets wat slechts enkele bieren gegeven is (Orval is er één van).

In het aroma herkennen we onmiddellijk hop. De hop overheerst, maar ook citrusvruchten zijn te herkennen in dit bier.

Verrassend genoeg is de aanzet van dit bier niet echt bitter, maar eerder zacht fruitig. De smaak evolueert wel naar hopbitter en in de afdronk is heeft de fruitigheid helemaal plaats gemaakt voor een frisse hopsmaak. Uiteindelijk trekt het bier wat zurig weg met een kenmerkende nasmaak die we moeilijk konden typeren.

Lupulus is enkel verkrijgbaar op vat en op flessen van 75 cl. Het is duidelijk dat de vormgeving van de etiketten professioneel is aangepakt. Op het etiket staat een wolf afgebeeld. “Lupulus” is namelijk latijn voor zowel “wolf” als “hop”.

De brouwerij Les 3 Fourquettes werd in 2004 opgericht in Bovigny door de voormalige brouwer van Lachouffe. Lupulus wordt sinds 2007 gebrouwen en is het vlaggenschip van de brouwerij.

Een biertje dat getuigt van het vakmanschap van de brouwer en tegelijk specifiek en toegankelijk is. Ideaal als aperitief, maar ook passend bij veel andere gelegenheden.