Degustatie voor “Vriendenkring Geboeid” te Wippelgem (24-06-2011 )

Het moet niet altijd Maldegem zijn waar onze activiteiten plaatsvinden. Wippelgem mag ook al eens. Zeker als het voor een vriendenkring van de politie is, met de originele naam Geboeid.

Het kasteel van Wippelgem is een prachtige locatie in het groen en het Koetshuis, gelegen voor het kasteel, vlak aan de vijver staat open voor activiteiten. Een degustatie van Ambibrew bijvoorbeeld. 
Deze keer een vrij algemene degustatie omdat veel van de aanwezigen niet van het Meetjesland afkomstig waren, Wippelgem ligt dan ook op een boogscheut van Gent. We begonnen dus met een typisch Gents biertje: Gruut blond. De twee volgende bieren waren bieren van eigen recept: het intussen gekende en alom gesmaakte Pieterbier en de nieuwe Elise die voor de eerste keer werd voorgesteld. Beide bieren konden op veel goede kritieken rekenen. 
Tijdens de pauze lieten we een powerpoint afspelen met foto’s van alle nog bestaande brouwerijgebouwen in Assenede en Evergem (de politiezone waar Wippelgem zich bevindt). We stelden opnieuw vast dat de interesse voor het bierverleden van onze streek zeer groot is.