Bierfestival Brugge (15-11-09)

Meer dan 200 bieren van minstens 57 brouwerijen werden ons beloofd op het derde Brugs Bierfestival. Gezien het festival ons vorig jaar zeer beviel vertrok een flinke delegatie van Ambibrew op 15 november richting Brugge.

De omgeving was zondermeer uniek. Onder de Hallentoren gingen we binnen in de Lakenhallen waar onder de eeuwenoude houten gebinten de brouwers hun beste biertjes voor ons klaar hadden staan. Naar mate de namiddag vorderde werd het op het verdiep van de brouwers steeds drukker. Toeristen en bierliefhebbers van allerlei pluimage vulden de ruimte.

Niet getreurd! Wij herinnerden ons van vorig jaar dat de onderste verdieping minstens even charmant was en een stuk minder druk. De kleinsten hadden er een speelhoek onder de gotische gewelven en er was ruim plaats aan tafel, om rustig te genieten van ons bier.

Alle geproefde biertjes opsommen en bespreken zou ons veel te ver leiden. We onthielden de passie voor het bier van de mensen van brouwerij De Koninck, toch een grote brouwerij en de pure klasse van een Malheur 12.

Een fijne namiddag op een prachtige lokatie, gezellig en betaalbaar, volgend jaar zien ze ons in Brugge zeker terug. Noteer maar al in je agenda: tweede weekend van november.