Bezoek aan Brouwland en Hofbrouwerijke (28-02-2009)

Op de algemene vergadering van Ambibrew Vzw werd beslist tot de aankoop van een nieuw gistingsvat, volledig in Inox. 
Onze zoektocht bracht het bestuur op 28 februari in Brouwland in Limburg. De grootste handelaar in benodigdheden voor het brouwen van bier van het land. Dat er ook zaken te koop zijn voor de bereiding van wijn en kaas verbaasde ons niet, we worden immers regelmatig op de hoogte gehouden van de aangeboden producten van Brouwland door de folder. 
Dat er in hetzelfde ruime gebouw ook een natuurvoedingswinkel was wisten we niet. Wist u dat er aardappelsap op de markt is? Of stuifmeelpollen? Wij alvast niet…

Brouwland werd voor ons even droomland toen we bij de prachtige brouwinstallaties terecht kwamen. Installaties voor semi-professioneel gebruik met inox en rood koper. Prachtig!

We verklappen alvast dat we geen gistingsvat bij Brouwland kochten. Hoe onze zoektocht verder verliep verneemt u zeker nog.

Terwijl we toch op de baan waren brachten we ook een bezoek aan het Hofbrouwerijke. We hadden er namelijk nog een bak bier te goed omdat we de naam Hofkorvatunturi bedachten voor het nieuwe winterbier van de brouwer.

We werden door brouwer Jef zeer hartelijk ontvangen en proefden er menig biertje. Onze bak Hofkorvatunturi stond mooi aan de kant voor ons en we kochten nog elk een bakje met verschillende biersoorten. 
Wat hebben wij daar aan horen we u denken… Het zal u verblijden dat de penningmeester de bak Hofkorvatunturi aan de vereniging schonk ten behoeve van de leden!