Cultuurraad Maldegem (18-11-2008)

Heel wat activiteiten op ons programma in november… Eentje mochten we zeker niet laten liggen. De cultuurraad van Maldegem, waar onze vereniging lid van is, had ons gevraagd om onze vereniging te komen voorstellen. Voor die gelegenheid mochten wij gratis een eigen gebrouwen biertje schenken voor de afgevaardigden van de verenigingen die lid zijn van de cultuurraad.

Het moet niet gezegd dat dit voor de aanwezigen bij hun aankomst een aangename verrassing was. Wellicht niet toevallig waren op deze cultuurraad meer aanwezigen dan anders…

Onze blonde Saison deed het goed en voorzitter Tom kreeg de kans om aan de aanwezigen de doelstellingen en activiteiten van onze vereniging te verduidelijken waarna Rob onze “Aube de Saison” voorstelde en de geschiedenis van de saisons-bieren vertelde.

Net voor de pauze stelden we ook nog de Sint-Bernardus 12 voor waarna we die voor de aanwezigen eveneens gratis mochten uitschenken. Heel even waren wij de meest populaire vereniging van het Meetjesland!

Dit was een mooie gelegenheid om aan de andere verenigingen van Maldegem onszelf en onze activiteiten (bezoeken, degustaties,…) eens voor te stellen. Tevens gaf het ons de gelegenheid om één van onze doelstellingen te verwezelijken, namelijk het grote publiek laten kennis maken met het erfgoed dat artisanaal gebrouwen bier is. Maar daar bent u, lezer, natuurlijk al lang van overtuigd…

Met dank aan het bestuur van de cultuurraad.