Open brouwdag

Zondag 4 september werd een uitermate spannende dag voor ons. Zoals je kon lezen in het Biernieuws beschikken we niet alleen over een nieuw lokaal, maar ook over een nieuwe brouwketel.
Alles nieuw dus!

Omdat alles nieuw was, en op herhaaldelijke vraag van onze sympathisanten (hé Gino), maakten we deze keer een recept voor een vrij klassieke blonde tripel.
Ambibrew zou natuurlijk Ambibrew niet zijn als daar niet een kleine “twist” in zou zitten, dus werd er een klein beetje citrushop gebruikt naast de klassieke kruiden zoals koriander en oranjeschil.

Techneuten Dirk en Pascal konden zich uitleven bij het samenstellen van de brouwketel terwijl de mout geschroot werd, en eens dat achter de rug was konden we echt beginnen brouwen.
We leerden ons nieuw toestel kennen met vallen en opstaan, maar echt grote problemen ondervonden we niet en tegen 4 uur zat de nieuwe Tripel in de gistingsflessen.

Het resultaat laat nog even op zich wachten, wij kijken er alvast met de volle goesting naar uit :-).

Teppistenbier brouwerij White Pony (It)

Brouwerij White Pony is één van de innovatieve Italiaanse brouwerijen waar tegenwoordig wel wat rond te doen is.
In de betere drankenhandel vind je af en toe wel een biertje van White Pony, tijd voor een test.

Op basis van de knullige presentatie zal de gemiddelde consument geen Teppistenbier kopen, tenzij hij zich laat misleiden door de naam en trappistenbier verwacht.
Nee de consument die 2,5 Euro neertelt voor een flesje van 33cl maakt meestal een bewuste keuze en weet dat het Italiaanse White Pony tegenwoordig hot is in bierland.

De Quadrupel van maar liefst 11,7% alc is bij het uitgieten heel dik en bijna stroperig.
De beige schuimkraag vormt zich langzaam op het donker bruine bier en blijft dan dik in laagjes staan.
Dit oogt veelbelovend.

Het bier ruikt ook heel aangenaam, naar donkere mouten, karamel en een vleugje hop.  Lees verder Teppistenbier brouwerij White Pony (It)