Alain Coninx “Smaakt” ism Ambibrew in CC Den Hoogen Pad

Op 20/11 hadden we twee totaal verschillende activiteiten op één dag want na de degustatie in Kaprijke mochten we ook Alain Coninx bijstaan bij zijn optreden in Den Hoogen Pad.

Een uurtje te vroeg arriveerden we al in Den Hoogen Pad.
Geen probleem, dat gaf ons zelf de tijd om even een biertje te drinken in afwachting van de komst van Alain Coninx en het publiek.

Er waren minder aanwezigen dan verwacht werd toen het programma van Den Hoogen Pad werd voorgesteld, maar wij zijn even tevreden met 20 geïnteresseerde aanwezigen als met… ja, met wat eigenlijk??
Enfin, best tevreden dus.

Alain Coninx leidde ons door de culinaire wereld door met ons zijn
ervaringen te delen die hij heeft in de wijn- en restaurantwereld.
Lees verder Alain Coninx “Smaakt” ism Ambibrew in CC Den Hoogen Pad

Bierdegustatie WZC St Vincentius Kaprijke

Op 20 november stonden er twee activiteiten op het programma. ’s Middags werd ons gevraagd een degustatie te doen voor de bewoners van het woon- en zorgcentrum in Kaprijke. Het werd een erg bijzondere en memorabele degustatie, te meer omdat de grootmoeder van Tom en Rob deel uitmaakte van het publiek.

Het vergde enig denkwerk en overleg met de begeleiding en animatoren om een degustatie op maat te maken voor de bewoners van het Woon- en Zorgcentrum, maar dat houdt de geest jong en soepel.

We werden op voorhand ingelicht (en we wisten uit ervaring) dat het met een deel van het publiek niet mogelijk zou zijn om rechtstreekse interactie te maken.
De animatoren lichtten ons in dat dit niet betekende dat we in de woestijn zouden staan preken.
Ruiken, proeven en voelen is evenwaardig voor mensen bij wie de communicatie moeilijk geworden is.
Tom en Rob mochten ook hun eigen grootmoeder ontmoeten in het publiek.

Het werd een hartverwarmende namiddag waarbij we konden vaststellen dat mensen op alle mogelijke manieren kunnen genieten van een biertje en een degustatie. Met dank aan de super gemotiveerde animatoren die zich voor de gelegenheid verkleed hadden in paters :-).

Bloody Cowboy (Brouwerij De Graal Brakel voor Longhorn Beer co – St-Laureins)

Altijd jammer als de echte brouwer niet op een bieretiket vernoemd wordt en we het moeten stellen met de vermelding van een bierfirma die laat uitschijnen zelf bier te brouwen.
Voor alle duidelijkheid, er is niets mis met een bierfirma die bier laat brouwen, dat doen we met Ambibrew overigens zelf soms…
Maar laten uitschijnen dat er in St-Laureins een brouwerij staat grenst toch aan consumentenbedrog, maar goed, over naar het bier.

Donker roodbruin bier met veel sterk fijn wit schuim.
Het schuim vervalt in een rots structuur.
Licht gesluierd en hergist.

Lees verder Bloody Cowboy (Brouwerij De Graal Brakel voor Longhorn Beer co – St-Laureins)