Ambibrew doet degustatie bij voorstelling Alain Coninx in Den Hoogen Pad

U kon het al lezen in de vorige editie van dit tijdschrift.
We hebben de eer een bierdegustatie te mogen doen bij de voorstelling van Alain Coninx in Den Hoogen Pad;
alain coninx

Nu hetprogramma van het cultureel centrum is voorgesteld is het dus definitief (en kunnen we niet meer terugkrabbelen): we staan op de planken ☺

Uit het programma van Den Hoogen Pad:
“Smaakmaker Alain Coninx is een pleitbezorger van het goede leven zonder al te veel franjes.
Gastronomie zonder de astronomische bedragen.
Kwaliteit zonder teveel kunstjes.
Hij maakt u lekker aan de hand van zijn persoonlijke culinaire biografie.
Van zijn ‘eerste’ spaghetti over zijn ‘eerste échte’ spaghetti naar zijn Lees verder Ambibrew doet degustatie bij voorstelling Alain Coninx in Den Hoogen Pad

Bokbieren

Bieren naast elkaar vergelijken kan erg leerrijk zijn. Voor dit experiment zetten we 5 herfst- of winterbokbieren naast elkaar.

De oorsprong van de Bokbieren is in Duitsland te zoeken waar de bieren van het stadje “Einbeck” zich vanaf de 17de eeuw als een aparte bierstijl begonnen te ontwikkelen en waar de naam verbasterd raakte naar “Ein Bock”.
Bockbieren waren de laatste brouwsels voor de zomer begon en het te warm werd om te brouwen (er bestaat nog steeds Lentebok).

In de 19de eeuw werd de stijl door “Beiersch” geïntroduceerd in Nederland.
Intussen waren de brouwmethoden al moderner en brouwden de grote brouwers ook in de zomer.
Dat betekende dat het laatste brouwsel met de ingrediënten van het vorig seizoen verschoof naar het einde van de zomer en dat dit bier op dronk zou zijn in de herfst. De herfstbok was geboren.
Lees verder Bokbieren

Poleeko Pale Ale (Anderson Valley Brewing Company – USA)

We schreven het eerder al, de buitenlandse brouwers winnen meer en meer terrein in België.
Het zijn vooral de Nederlandse en Amerikaanse craftbrewers die hun weg beginnen te vinden naar ons land met kwaliteitsbieren met originele recepten en dito smaken.

Onze verwondering was dus niet zo groot toen we deze Amerikaan gewoon in de drankenhandel zagen staan. Onze verwachtingen waren omgekeerd evenredig.

Hadden we het kinderlijke etiket gezien op de flessen van 37 cl waren onze verwachtingen wellicht al iets bijgesteld… Lees verder Poleeko Pale Ale (Anderson Valley Brewing Company – USA)